De Perfecte Service draait doorrrr met Peter Leushuis.

19/01/2017 - 09:11

In 2016 vertelden zes dealermedewerkers of werknemers van Mercedes-Benz Trucks over hun ervaring met De Perfecte Service in het item ‘De Perfecte Service draait doorrrr’. Wat betekent De Perfecte Service voor Peter Leushuis, manager After sales bij Baan Twente, en daarmee voor Baan?

“Ik merk het steeds weer. Een technisch probleem kan een klant nog vergeten, maar als een klant slecht behandeld is, dan blijft hem dat bij. En geef ze eens ongelijk. Als ik terugdenk aan mijn ervaringen als klant, dan zijn het ook juist die ervaringen die het eerste boven komen drijven. Ik zit bijvoorbeeld veel bij verkoopgesprekken. Wat je ziet: als het begint met een discussie omdat er iets mis is gegaan, dan begin je met 3-0 achterstand. Daarom is een focus op klanttevredenheid en op goede service zo belangrijk. Dienstbaar zijn, zou ik het haast willen noemen. Meedenken met de klant en ze zo mogelijk een paar stappen voor zijn. Dat is dan ook de reden dat we op dat gebied al jaren investeren in ons personeel. Ik juich daarom ook toe dat we De Perfecte Service gestart zijn.

Met dit programma wordt iedereen weer op scherp gezet. Het is niet alleen de prijs die het verschil maakt. Het gaat om het hele pakket: de prijs, chauffeurstraining, afleverinstructie, rapportages aanleveren met een goede uitleg erbij, en ga zo maar door. Als de klant merkt dat hij naast zijn truck, ook service en kunde van ons krijgt, dan laten we onze meerwaarde zien en vraagt hij zich af: “Krijg ik dit ook bij een truck van een ander merk?” Ik denk dat ze er steeds vaker van overtuigd zullen zijn dat het antwoord op die vraag ‘nee’ is.”