De Perfecte Service viert geen weekend.

20/01/2017 - 13:48

Belangrijk doel van De Perfecte Service is om de service van alle Mercedes-Benz truckdealers in Nederland op hetzelfde niveau te brengen. Omdat geen enkele vestiging hetzelfde is, zijn we nieuwsgierig naar de ervaringen van de dealermedewerkers. We bellen Gerrit Jan ten Hove van Baan Rijssen op een vrijdagmiddag. De reactie van de gedreven Service Manager: “Kan het misschien maandag. We hebben hier namelijk een beetje ‘last’ van gezellige vrijdagmiddagstress.”

Maandagochtend om 10:00 uur krijgen we een goedgemutste Gerrit Jan aan de lijn. Is hij al een beetje bekomen van de vrijdagmiddagstress? Lachend: “Jazeker. Verliep allemaal lekker vlot. Vrijdag is een drukke dag bij ons, aangezien je eigenlijk nooit weet wat er komt. Veel chauffeurs komen aan het eind van hun werkweek binnen met een klachtenbriefje. Soms is dat een klein dingetje, soms een hele lijst. En maandagochtend moet het spul natuurlijk wel weer op weg zijn. Vandaar dat het in het weekend weleens bikkelen is. Maar ja, alles voor De Perfecte Service.”

De naam van het programma is gevallen en aan alles is te horen dat het bij Baan Rijssen wel goed zit met de implementatie ervan. “Ik vind het een supergoed programma”, zegt Gerrit Jan. “Ik vond het altijd al leuk om mensen te enthousiasmeren, maar met de komst van De Perfecte Service is dat eigenlijk nog makkelijker om te doen. Je krijgt tools om mee te werken en dat is echt fijn. Voor mij ligt de sleutel van het succes bij enthousiasme en een goed team. Een team waar mensen de handen voor elkaar in het vuur steken. Iets over hebben voor collega’s is wat mij betreft de basis van De Perfecte Service. Als ik bijvoorbeeld alleen aan de balie sta en bezig ben, dan is het bij ons niet meer dan logisch dat een monteur de andere klanten even ontvangt en een kopje koffie aanbiedt. Kleine moeite, maar een groot verschil. Sowieso vinden klanten het leuk als ze merken dat je betrokken bent. Zo proberen wij altijd te onthouden waar iemand op vakantie naartoe is geweest en wanneer zijn vrouw is uitgerekend. Om maar wat te noemen. Kleine details die zorgen dat een klant zich uniek voelt.“

Klanten op hun gemak stellen is geweldig, maar klanten tevreden stellen is natuurlijk iets anders. Ook daar is Gerrit Jan uitgesproken in. “Voor mij zijn de twee belangrijkste klantbeloften van De Perfecte Service: ‘Altijd direct geholpen’ en ‘Snel weer op weg’. Deze twee springen er wat mij betreft uit, omdat ze de kern van onze klantbehoeften raken. Rijden, geld verdienen. Vandaar ook dat wij de weekenden soms door moeten halen. Het is tevens de reden dat wij onze monteurs laten doen waar ze in uitblinken. De juiste medewerker op de juiste klus geeft het beste resultaat. Waar de een goed is in versnellingsbakken, blinkt de ander uit in elektronica. Als je dat weet, haal je het beste uit je mensen én letterlijk en figuurlijk uit zeer kostbare tijd,” vertelt hij. “Overigens vind ik het mooie aan De Perfecte Service als programma, dat alle beloften in elkaar grijpen. ‘Meedenken is vooruitdenken’, is natuurlijk ook gewoon een manier om de eerste twee voor elkaar te krijgen. Het programma zit gewoon goed in elkaar. En het werkt.”